Mijn eerste week in Xela......
Hola......
sommige hebben al wat van mij vernomen en sommige nog niet! Mijn eerste week spaans zit erop, het was fantastisch, heel anders dan ik had verwacht. Mijn spaanse leraar is erg ¨amable¨, hij leert mij van alles over het land, de cultuur enik krijg tours door de stad. Gisteren heb ik een spaanse les genoten vanaf het dakterras van de school, vandaar dat ik nu ook een gezicht heb als een tomaat! In de middag ben ik op mijn nieuwe mountainbike ¨te cool¨gaan rijden samen met Scott, een kerel uit New York. Hij heeft zijn fiets meegenomen om hier rond te gaan trekken, erg spannend dus. En hij heeft mij wel een beetje nieuwschierig gemaakt eerlijk gezegd! Er zijn hier zoveel leuke dingen te doen, dat ik allemaal nieuwe ideeen en uidagingen krijg! na volgende week neem ik een week vrij van school en dan willen scott en ik samen naar Belize rijden op de fiets, en gedeeltes in een chickenbus, deze worden zo genoemd om dat de lokale bevolking met kippen en eieren onder hun armen de bus instappen. Maar de chickenbus zelf is erg mooi, veel te fancy eigenlijk om rond te rijden in Guatemala.....hahahaha..........ik zal snel foto´s toevoegen! Maar internet is hier niet zo snel!
Alles is hier zo anders.......ahahah niet normaal omop te noemen
- de mensen zijn echt te vriendelijk
- Ik heet hier Isabella
- overal lopen honden op straat, het lijken wel ratten
-veels te veel twee de hands winkels, ik wil echt alles kopen!
- ze hebben hier ingevroren fruit, dat dopen ze dan in de choco saus en dan mag je je eigne dip kiezen: nootjes, hagelsag, etc...........veels te lekker (een tip voor Timo dus!!)
- ze spreken hier spaans, de taal die ik nog niet beheers
- elke dag is er wel ergens een salsa les, die van mij begint over vijf minuten!!
- de gekte en het verkeer op straat, de hektiek en de uitlaatgassen zijn smerig
- het bier smaakt hier fantastisch: Cabro (wat steenbok betekend), Gallo (wat haan betekend)
- er zijn hier zo veel international reizigers,voornamelijk voor een spaanse cursus. Ook zijn er veel vrijwilligers die werken met kinderen en inde medische zorg.
- een kilo frambozen kost hier 0.50 euro cent en een appel is mega duur!!
OOOPS ik moet gaan dansen!!!
Adios amigos
besos Isabella
Hola Isabella, ?como esta?
Wat leuk om iets van je te horen, en wat super van die frambozen, waren die hier maar zo goedkoop. Ik herken hier veel van de oosterse landen waar je over schrijft. In India lopen niet alleen veel honden, maar ook koeien en geiten op straat en die laten allemaal hun behoeften vallen, dus verder goed uitkijken.
Ook de mensen zijn er aardig en als ze iets niet weten schommelen ze een beetje met hun gezicht, heel grappig.
Verder is het hier weer koud, vannacht heeft het weer gevroren. De kookstudio loopt weer als een trein, en zijn Ilan en ik over 2 weken 5 jaar samen. Verder nog een paar kilo afgevallen en niets meer te melden.
Veel plezier met Scott et hasta otre fez(?)!
Miquel
Yo Isabella!
Supervet allemaal! (en goed dat ik je zo vlak voor je vertrek nog even tegenkwam)
Dat wordt dus dik worden van frambozen en ze er daarna weer afsalsa-en! geniet ervan!
hasta la pasta!
Ha die Isabella,
Jammer dat ik je niet nog even gedag heb kunnen zeggen. Wist de datum van vertrek niet meer zo precies. Volgens mij ga jij weer een hele leuke tijd tegemoed, daar zorg jij zelf wel voor. Leuk dat we je kunnen volgen op dit web. Kijk uit naar je foto's .
Veel plezier en tot je volgende verhaal.
dikke kus pas goed op jezelf
Ola Isabela,
Superleuk om je bericht te lezen. Ik zie het helemaal voor me dat jij daar intens aan het genieten bent. Ik kijk uit naar je volgende bericht.
Een hartelijke groet vanuit een koud Helvoirt.
Anny
Hoi Isabelle,
Hier een berichtje uit waalwijk.
Wat heb je toch al veel gezien en meegemaakt,prachtig die verhalen.Ik mis je gezelligheid wel op het werk.Maar ja, dit is wel veel leuker.
Ik ben blij dat je het na je zin hebt,en blijf je volgen.
groetjes Hanny
hoi Isabelle
Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
de foto"s zijn ook heel mooi.
ik blijf je volgen
heel veel groetjes Tonny en Geert
hoi Isabelle eindelijk heb ik je gevonden
leuken veralen zie wel dat je je eigen goed vermaakt ik zal je indegaten houden nu ik je wet waar je zit groetjes Ge'
he isa hier even berichtje uit haaren,nog 5 nachtjes dan gaan we vertrekken joepie we hebben er ernorm veel zin in.Heerlijk in de zon en lekker overal rond toeren.
hi hi joedel de hi tie.we hebben nog contact. liefs ellenxxxx
Hey Isabelle
Zo te horen maak je het uitstekend!!
En je hebt al heel wat ervaringen op gedaan zo te lezen! En nog even Mexico er achteraan, heerlijk zeg!!
Je hebt het wel getroffen met dat huis zeg!
Nou het ga je goed verder daar en pas goed op je zelf he! Leuk om je verhalen te lezen hoor! Liefs Angelique