isabelle in Guatemala - Quetzaltenango

LOTERIA, CATS & DOGS and COCONUTS

Hola

het is wel even geleden dat ik wat van mij heb laten horen!! Geen nieuws is goed nieuws zeggen we in nederland.....................nouja ik heb natuurlijk weer van alles meegemaakt.............ik heb een buikbacterie opgelopen en overleefd!Gedurende de buikkrampen en obstipatie en diarree aanvallen ben ik bij david ingetrokken, een andere student vanhet taleninstituut waar ik werk. Hij kan erg goed koken, dus ik was binnen no-time weer opgeknapt. Om het hele verhaal goed aftesluiten zijn we nog een weekje gaan rondreizen in Mexico, we hadden een auto gehuurd en zijn erop uit gegaan; naar het strand, de meest verlaten plekken, waar mensen in hutjes langs de weg wonen, maar ookplaatsen waar ze Starbucks koffies verkopen, je hebthier echt van alles!!

Het mooiste plekje was aanhet meer met dezeven kleurengenaamd'Bacalar'. David had nog nooit op een water scooter gezeten dus vond het een mooie plek om een water scooter te huren en het meer te verkennen. Toen we terug kwamen hadden we de werknemer van de waterschooter verhuurbedrijf goed boos gemaakt, we hadden namelijk binnen de paaltjes moeten blijven. David en ik daarentegen zijn zo'n 20 kilometer buiten de paaltjes gegaan............hahaha

Laughing
Dan is het altijd handig om te zeggen dat je geen spaans spreekt. Na de waterscooter tocht, we waren echt super hard gegaan, waren david en ik allebei duizelig van de spanning en de adrenaline die door ons lichaam gierde...........we moesten allebei echt even bijkomen 'met een koud biertje, citroentje erinen gebakkengarnalen in knoflook saus'

In Bacalar hadden een huisje aan het water en onze eigen kokosnoot boom, mango boomadvocado boom, en citroen boom.........dus David haalde de vruchten en ik maakte verse sapjes en guacemole...........

Nog een klap band gehad toen we rond reden in een natuur reservaat , dit kwam doordat de zandweg vol gaten en kuilen zat. We waren dus op zoek naar luipaarden en pumas, het enige wat we gezien hebben waren een paar vogels.Nouja we kregen dus een klapband,dus in de brandende zon hebben we de band verwisseld. Het viel eigenlijk reuze mee............binnen vijfminuten waren we weer 'on the road.'

Halverwege de tocht zijn we gestopt in de een kleinplaatsje midden in een jungle achtige omgeving, volgens ons toeristenboekje zou dit een veelbelovend paradijsje zijn! Toenw e daar aankwamen begon een dikke amerikaanse vrouw meteen te vertellen dat ze al weken geen toeristen had gezien door de varkensgriep, alle toeristen waren bange angsthazen, dus ze was blij ons te zien. Wij daar integen waren minder blij, wij wilde toch liever wat andere mensen om ons heen, we waren namelijk bang dat deze amerikaanse kip maar bleef praten!!! We zijn snel in onze auto gesprongen en hebben nog 5 uur langer doorgereden naar Campeche, een kustplaats aan de westkust

Daar hebben we meegdaan aan een lokale bingo avond; inzet 2 pesos, en jajajaja ik heb een keer gewonnen, dan moet je keihard loteria (oftewel bingo) roepen '''LOTERIA''', ik kreeg maar liefst 28 pesos!!!! Tegen de avond ging het mega stormen. mijn engelse vriendDavid zei ''''It's bloody raining cats and dogs up here'' .

Ook nog een grot bezocht, waar de maya's vroeger woonde en schuilde toen de spanjaarden kwamen. Maar het mocht niet baaten, want ook daar werden ze ontdekt. De grotten waren maar liefst 5 kilometer groot, er zijn opgravingen gedaan en er zijn vele skeletten gevonden,hieruit konden de onderzoekers opmaken dat er veel mayan vrouwen werden opgeofferd als cadeautje aan de goden. Ook vertelde de gids 'met volle overtuiging, zonder een bloosje of niets' dat er dwergjes'los aluxes'woonde in de grotten. Mexicanen staan bekend om hun geloof in heksen, dwergen,de doden, de dwergjes en de elfjes.............de meeste souvenirs zijn hiernaar gemaakt. Hoe dan ook ik vroeg of ik er eentje kon ontmoeten, maar dat kon natuurlijk niet!!!Onze gidshad er natuurlijk wel ooit eentje gezien!!! hahaha

Ik woon nog steeds bij david, wie ook aan house sitting doet. House sitting net zoiets als babysitting, alleen net iets anders. Het is leuk om een huisgenoot te hebben, hetis simpelweg veel gezelliger, s'ochtends en s'avonds gaan we voor een wandeling door de stad........we koken samen, kijken naar filmpjes samen.............leuke afsluiter van mijn tijd hier!!!

Volgende week vertrek ik richting Guatemala, ik heb nog tot de 24e om wat mooi plekken te bezoeken en wat geks te doen!! (Niets te gek natuurlijk!!!)

Goed.......................... nu gaan David en ik naar de beste Italiaan in de stad, dit is geloof ik het enigste restaurant welke ook daadwerkelijk een italiaanse chef heeft genaamd Luca........jammie jammmie

Ik kijk uit om weer naar huis te komen en om te genieten van een boterham met calve pindakaas en old amsterdam.............en mijn moeders gehaktballen.................tja dat zijn toch de lekkerste!!!!

check de foto's, deze zeggen altijd meer.........heel veel liefs en tot gauw

Sabrine

Hoorde al van Koen dat je binnenkort weer in ons koude kikkerlandje bent..
Maar zo te horen heb je het nog erg naar je zin daar! Op naar het volgende avontuur?

X

Iris

It's bloody raining cats and dogs up here as well. Dus wil je je reis echt niet verlengen?